Franchise El Kitapçığı

10 04 2017

Franchise El Kitapçığı

Perakende sektöründe franchise el kitapçığının firma stratejisi içinde vazgeçilmez bir yeri bulunmaktadır. Bu önemli araç sayesinde firmalar bir yandan globalleşen dünyada farklı ülke normlarına ayak uydururken bir yandan da marka imajları ve sürdürülebilir kalitelerini müşteriye tutarlı bir şekilde yansıtabilmektedirler.  

Stratejik yol haritası ve franchise el kitapçığı

Firmalar uzun vadeli iş planlarını hazırlarken detaylı olarak marka değerlerini ve bunu tüketiciye nasıl anlatacaklarını tasarlamaktadır. Bu unsurları içinde bulunduran pazarlama planı markanın logosundan, ana renklerine ve çizgisine, yansıtmak istediği değerlere, hedeflediği tüketici kesimlerine kadar birçok konu detaylı olarak kapsamaktadır.

Perakende sektöründe tüm bunlara ek olarak, ürünün teşhir edildiği ve müşteri hizmetinin sunulduğu mağazalar da marka ve ürün imajı üzerinde etkin bir role sahiptir.

Franchise sistemi ile perakende ağının genişlemesi hedeflenirken, marka kimliğini en uygun şekilde yansıtmak ve stratejik iş modelini etkin şekilde uygulatmak için franchise el kitapçığı en önemli araçlardan biri haline gelmektedir. Etkin kullanılan franchise el kitapçıklarının değişen trendler ve pazar koşullarına göre güncellenmesi de önem arz etmektedir.

Markanızın DNA’sı

Başarılı uygulamalarda, tüketici olarak markasına bakmadan bir mağazaya girildiğinde reyonların yerleşiminden, içerdeki kokudan, aydınlatmadan hangi marka olduğu anlaşılabilmektedir.

Reyon yerleşimi, zemin, değişim odaları, mağaza çalışanlarının eğitimi ve temizlik gibi birçok konu göz önünde bulundurularak oluşturulacak bir franchise el kitapçığı, firmaların marka kimliğini en doğru şekilde yansıtmasına olanak sağlamaktadır.

Kişiselleştirmenin önemi

Franchise el kitapçığı sayesinde müşteri deneyiminin aynı markanın farklı ülkelerdeki mağazalarında dahi aynı standartlarda olmasına olanak tanımaktadır. Temel özellikleri ve imajı marka kimliğine uygun olmakla birlikte, dijitalleşen dünyada tüketiciler online alışverişe alternatif olarak mağazaya gittiklerinde sürpriz unsurlar beklemektedirler. Bu nedenle dünyanın çeşitli yerlerindeki zincir mağazalarda canlı müzik, kafe, sergi, defile gibi ek aktiviteler düzenlenmekle birlikte, üretim sürecinden örneklemeler de sergilenmektedir. Bütün bunlarla birlikte yukarıdaki unsurları tamamlayan bir başka önemli etken de müşteri temsilcilerinin bilgi ve yetkinliğidir.

Comments are closed.